На Тлумаччині одна зі шкіл досі не готова до опалювального сезону, бо немає котлів


Сьогодні, 8 жовтня в Івано-Франківську відбулась нарада очільника області Дениса Шмигаля.

Зокрема, присутні обговорили проблемні питання Тлумацького району: виконання районного бюджету, стан виплат заробітної плати працівникам бюджетних установ та готовність до опалювального сезону, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Заступник голови Тлумацької райдержадміністрації Микола Присажнюк зазначив, що за 9 місяців у району є перевиконання бюджету на 2 млн гривень, а бюджетникам району боргують 2,4 млн гривень.

У свою чергу, очільник області звернувся до Присажнюка з проханням не сидіти склавши руки, а шукати гроші, аби виплатити борг.

«Я був у Києві, говорив там з міністрами. Питання заборгованості для всіх - це пріоритет. Обіцянок не давали, шукають варіанти, як нам допомогти, але й ми маємо щось думати. Прохання не відступати від стратегії, проводити наради й просити, аби села перекинули перевиконання на район»,- зазначив Шмигаль.

З початком опалювального сезону у районі теж є проблеми. Заступник голови райадміністрації попросив у області допомоги, адже не вистачає коштів на модернізацію систем опалення, а у одній із шкіл досі не встановленні газові котли.

У свою чергу, Денис Шмигаль наголосив, що це потрібно зробити швидко, адже опалювальний сезон на носі.

«Які проблеми провести ці два котли? Ми розрахуємось за них»,- додав голова області.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!