На Тролейбусній запустили котельню на біопаливі


На Тролейбусній після модернізаці та встановлення потужного котла на біопаливі запрацювала котельня.

У неділю, 12 листопада, литовські фахівці з фірми «ENERSTENA», які здійснюють монтажні та пуско-налагоджувальні роботи котельні, що на вулиці Тролейбусній, 40а, розпочали гарячу сушку топки, в якій згодом буде спалюватися деревинна тріска. 

Впродовж 16 годин за допомогою форсунки було спалено 400 літрів дизпалива.

У понеділок, 13 листопада, розпочалася перша загрузка деревинної тріски, яка за допомогою подаючих механізмів поступала на транспортер зі складу сировини і потрапляла на колосники топки.

"Всі механізми працювали злагоджено і чітко. І ось о 12:23 в топці запалав перший вогонь нової сучасної котельні, що збудована і змонтована на кредитні кошти ЄБРР та грандові кошти Шведської Агенції Міжнародного Розвитку (SIDA). Відтепер на довгі місяці він буде невгасимо палати аж до кінця опалювального сезону 2017-2018, створюючи тепло і гарячу воду споживачам теплового району «Пасічна»",  -зазначають у прес-службі Теплокомуненерго.

До ранку вівторка 14 листопада топка буде виходити на робочий режим, після чого фахівці «ENERSTENA»будуть відпрацьовувати і відшліфовувати всі штатні режими роботи котельні, виконуватимуть регулювання та наладку електроніки в «гарячому» режимі. Паралельно буде здійснюватися навчання персоналу котельні, який в подальшому прийме об’єкт в експлуатацію.

же з перших хвилин розпалювання топки литовські спеціалісти ретельно пояснюють принципи роботи вузлів та агрегатів новітнього обладнання. Працівники ДМП «ІФТКЕ» уважно сприймають кожне слово, запитують про всі нюанси роботи. З нової димової труби котельні спочатку несміло, а потім все потужніше з’явився димок, який перетворився на чисту білу пару, яка розчинялася в холодному осінньому небі Прикарпаття. Процес запуску котельні, що працюватиме на біосировині нині,13 листопада, - розпочато!", - зазначають в прес-службі.

До теми: На Тролейбусній литовська компанія розпочала модернізацію котельні