На Тисмениччині поліцейські розшукали викрадену вантажівку


Працівники поліції упродовж кількох годин встановили особи двох зловмисників, які незаконно заволоділи вантажним автомобілем "SCANIA" у жителя Тисменицького району.

Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

13 лютого близько 16 год до Тисменицького відділу поліції звернувся мешканець села Чукалівка, який повідомив про зникнення його вантажівки, припаркованої напередодні пообідньої пори біля власного будинку.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група та екіпаж групи реагування патрульної поліції. Поліцейські провели огляд території, де було вчинено злочин, та розпочали пошук зниклого автомобіля. Через дві години працівники поліції виявили викрадений автомобіль залишеним без нагляду на узбіччі дороги на окраїні сусіднього села. З транспортного засобу, як виявилося, викрали паливний бак та автомагнітолу.

Цього ж дня оперативники розшукали й зловмисників, які підозрюються у вчиненні злочину. Це 27-ми та 20-річний жителі району. Старший із них раніше вже мав судимість за злочини, пов’язані з незаконним поводженням зі зброєю.

Транспортний засіб наразі повернуто законному власнику.

За фактом незаконного заволодіння автотранспортним засобом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 КК України. Відповідальність за вчинення такого злочину передбачає до 5 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Світлина від Поліція Івано-Франківської області.