На Тисмениччині "волонтер" пограбував будинок пенсіонерки


15 лютого за допомогою до Тисменицьких правоохоронців звернулась 76-річна жителька одного із сіл району, яка повідомила, що до неї прийшов невідомий чоловік, котрий під приводом збору коштів на лікування хворої дитини, викрав з будинку гроші.

Прибувши на місце виклику, правоохоронцями було встановлено, що 15 лютого, близько 11:30 год. до будинку потерпілої прийшов невідомий чоловік, з вигляду «не слов’янської» національності, та під приводом збору коштів для лікування хворого хлопчика викрав гроші у той час як господиня вийшла до кімнати, щоб винести гроші. Зловмисник за час її відсутності, відкрив шухляду комоду в кухні та забрав грошові кошти в сумі 50 гривень. Саме на цей момент до кухні зайшла господиня та застала невідомого з викраденими грошима у руках. Після чого зловмисник поспіхом вибіг із будинку і втік.

Завдяки професійності оперативних працівників місцевого відділу поліції, через декілька годин зловмисника розшукали. Ним виявився 26-річний уродженець Закарпатської області, який в минулому неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та був судимий за крадіжку, поєднану з проникненням в житло.

Наразі вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

СК ГУНП в Івано-Франківській області