На Тисмениччині визначили лауреатів премії імені Романа Федоріва


21 грудня у сесійній залі районної ради відбулося нагородження цьогорічних володарів премії імені Романа Федоріва – престижної районної відзнаки, яку вручають наприкінці року у трьох номінаціях: «Література», «Культура» та «Образотворче і народне мистецтво».

Очільники Тисменицького району привітали переможців, вручили диплом, почесний знак, грошову винагороду в сумі 7000 гривень та побажали лауреатам й надалі прославляти Тисмениччину своїми досягненнями, інформує прес-служба ОДА.

У номінації «Література» премію отримав історик, співробітник Державного архіву Івано-Франківської області, автор публікацій у періодичних виданнях Андрій Сміжак із села Ямниця за історико-краєзнавче видання «Дорога надії. Історія другої хвилі еміграції до Канади мешканців с.Ямниця (1920-1939 рр)» (2016 рік).

У номінації «Культура» нагороду присудили аматорському фольклорному колективу «Черніївчани» будинку культури с. Черніїв (керівник Марія Марцинюк), який понад 20 років популяризує місцевий автентичний фольклор. Старовинні звичаї та обряди, українські народні пісні працівники культури зібрали та оформили у портфоліо: «Свята та обряди нашого села», «Весільний обряд», «Весільні ладканки», «Колисанки», «Коломийки», виготовили буклет «Мистецькі розмаїття Чернієва».

У номінації «Образотворче і народне мистецтво» відзначили Володимира Березного із села Павлівка. Після закінчення у 2013 році Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника за спеціальністю художник-дизайнер, Володимир Березний заснував власну художню студію «Da Vinci», в якій працює у монументальному та станковому живописі. Його роботи експонувалися у фортечній галереї «Бастіон» в Івано-Франківську та виставковій залі Народного дому м. Тисмениця.

Крім цього, заохочувальну премію в сумі 3 000 гривень в номінації «Література» отримав поет, композитор, історик Володимир Присяжнюк із с.Черніїв за збірку поезій «У середмісті моєї пам’яті» (2017 рік).