На українсько-польському кордоні відкрито новий митний пост


На українсько–польському державному кордоні 2 грудня відбулося урочисте відкриття нового пункту пропуску «Грушів – Будомєж». На ньому вже розпочав роботу митний пост «Грушів» Львівської митниці Міністерства доходів і зборів України.

Митний пост обслуговуватимуть 79 фахівців Міністерства, які здійснюватимуть митні процедури та забезпечуватимуть митний контроль на 17 смугах руху. На поточний момент на пункті пропуску вже функціонує 6 основних смуг руху (по 3 у кожному напрямі) та 2 додаткові смуги руху (для контролю автобусів). Пропускна спроможність пункту пропуску на добу становитиме близько 3 000 автомобілів та 8 000 осіб.

Новий пункт пропуску «Грушів – Будомєж» відповідає усім світовим вимогам, оснащений сучасною комп`ютерною та оргтехнікою, засобами зв`язку та технічними засобами митного контролю.

У цілому, відповідно до передбаченої стратегією розвитку Міністерства доходів і зборів програми розбудови митної інфраструктури, протягом 2013 року проводиться реконструкція 15 митних пунктів пропуску на кордоні України та ЄС. У межах розвитку митного та транскордонного співробітництва з європейськими колегами також розглядається питання про початок спільного митного контролю на кордонах України та ЄС.