На утримання прикарпатських доріг додатково виділили 56 мільйонів гривень


Служба автомобільних доріг Івано-Франківської області застосувала переговорну процедуру закупівель для виділення додаткових коштів на утримання прикарпатських доріг.

Зокрема, «Івано-Франківський облавтодор» додатково отримав 29,66 млн. гривень, ТОВ «ПБС» - 26,71 млн. гривень, пише Галичина.

Підрядні організації повідомили замовнику, що повністю використали передбачені кошти на утримання доріг.

«Підрядна організація попередила про припинення надання послуг з експлуатаційного утримання автомобільної дороги та зняття з себе відповідальності за належне утримання автомобільної дороги», - йдеться у повідомленні.

«На даний час Служба автомобільних доріг позбавлена можливості укладати нові договори на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення області в зв’язку із незавершенням розпочатих процедур закупівель по наданню вказаних послуг, тобто складається надзвичайна ситуація із забезпеченням безперешкодного та безпечного проїзду по автомобільних дорогах державного значення в зимовий період», - йдеться у повідомленні.

Замовник обгрунтував необхідність переговорної процедури без проведення тендеру нагальною потребою у здійсненні закупівлі.

«У зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, що унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення тендеру, а саме пов’язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, тендерним комітетом вбачається доцільним здійснити переговорну процедуру закупівлі послуг з експлуатаційного утримання автомобільної дороги», - йдеться у повідомленні.