На вулиці Івано-Франківська виїде книжкобус


У планах Франківська запустити книжкобус. Проект зараз – на стадії реалізації, однак відповідний транспорт КП «Електроавтотранс» вже підготував.

Таку ідею під час бізнес-сніданку повідомив очільник міста Руслан Марцінків, пише Бліц-Інфо.

"У цьому книжкобусі будуть книги, планшети, знайдеться місце і для книг франківських видавництв. Там проводитимуть зустрічі з літераторами, автобус мандруватиме містом й відвідуватиме різні навчальні заклади",- розповів мер.

Натомість, представники галузевого бізнесу скаржаться на велику конкуренцію зі сторони столичних та інших підприємств-гігантів. Вони друкують великими тиражами і відповідно ціна примірника стає нижчою. Там видають продукцію з цілої України, тому маленькі місцеві виробники не витримують такої конкуренції. На це міський голова відповів, що місто сприяє розвитку локального бізнесу. Зокрема, коли йдеться про видавництво книг чи іншої поліграфічної продукції, до якої долучається міська рада, звертаються саме до наших друкарень.

«У травні в Івано-Франківську відбудеться потужний фестиваль «Слово». Я закликаю всі поліграфічні підприємства долучитись до події і в такий спосіб зайвий раз популяризувати свою продукцію. Крім того, в нас є програма підтримки місцевих видавництв, згідно з якою закуповуємо книги для франківських бібліотек», – розповів Руслан Марцінків.

У свою чергу представники друкарень запропонували ще одну цікаву ініціативу. Все більше популярності у світі набирає так званий «буккросинг». У громадських місцях ставлять стенди з книгами і кожен охочий може взяти почитати, а тоді повернути видання, що йому до вподоби. Тому хочуть працювати з містом над створенням такої мережі. А поки домовились про облаштування презентаційного стенду місцевих видавництв, де можна буде ознайомитись з продукцією та при бажанні придбати кригу.