На які квартири у Пасічній є попит?


Пасічна є одним з найбільших мікрорайонів Івано-Франківська, де спостерігається позитивна динаміка збільшення житлових та комерційних новобудов.

Причиною цьому є декілька вагомих факторів, а саме: пряме сполучення з центром міста, зручна транспортна розв‘язка, розвинена інфраструктура, конкурентна ціна на нерухомість. Тож Аналітичний центр будівельної компанії “Благо” з’ясував, які ж квартири у Пасічній користуються найвищим попитом.

Статистика свідчить, що найбільшою популярністю серед покупців користуються зручні і комфортні однокімнатні квартири площею 40-45кв.м та двокімнатні, площею до 70кв.м. Квартири з мансардами та довгими коридорами втратили популярність, поступившись практичним рішенням і функціональному плануванню. Перевага надається будинкам в житлових комплексах з окремими кварталами, з якісною системою енергозбереження та безпеки території, підземним, чи окремим паркінгом і благоустроєм (найсучасніші спортивні та дитячі майданчики, прогулянкові алеї тощо).

Важливою для покупця є лояльність будівельної компанії, що передбачає розтермінування виплати за квартиру як на період будівництва, так і на довший термін.

Зважаючи на останні тенденції популярності функціонального житла, невисоку купівельну спроможність громадян, першість серед нерухомості мають квартири комфорт та економ-класу, смарт-квартири.

Недавні маркетингові дослідження стверджують, що найбільшу популярність за останній рік отримали двокімнатні квартири, розраховані на сім‘ю з трьох осіб. Ціна за квадратний метр стартує від 9,9тис.грн. Аналітики прогнозують збільшення вартості первинного житла у 2-му кварталі 2018р. у зв’язку зі інфляцією та зростаням цін на будматеріали і рекомендують інвестувати в нерухомість зараз для збереження заощаджень у майбутньому.

Купити вигідно квартири на Пасічній можна у ЖК “Cоборне” та “Comfort Park”.

Стосовно вторинного житла, яке поступово втрачає позиції, то перевага надається квартирам площею 45-65 кв.м. До уваги береться насамперед стан самого будинку. Швидкі темпи забудови мікрорайону позбавили вторинну нерухомість перспективи конкуренції та активного попиту. Ціни на вторинному ринку не оправдовують потреб сучасного клієнта, інакше кажучи ціна не відповідає якості, а відсутність розтермінування зменшує можливості здійснити купівлю. Як результат, мешканці міста обирають якісніше і комфортніше житло, стимулюючи тим самим невпинну розбудову Пасічної.