На Яремчанщині будують очисні споруди


Місто Яремче цьогоріч отримало першу частину фінансування з Державного бюджету для побудови нових очисних споруд.

Уже давно в місті назріла необхідність побудови нових очисних споруд, оскільки наявні не справлялися повною мірою зі своїм завданням, зокрема й через збільшення кількості споживачів та зношеність обладнання, пише  "Яремчанський вісник".

Представник субпідрядної організації «MA Engіneering» Руслан Харів, перебуваючи на об’єкті будівництва, зазначив:

«Втілення цього проекту дасть можливість не скидати забруднені стоки у водні мережі міста. Це дуже позитивно відобразиться на екологічному навантаження Яремча та прилеглих селах, де є водозабори. Згідно з виділеними коштами на реконструкцію очисних споруд міста Яремча, ми отримали перший платіж, тож зараз проводимо закупівлю обладнання й будівельних матеріалів, які будуть привезені до міста для подальшого монтажу",- зазначає він.

Роботи з будівництва буде виконувати генеральний підрядник — ТОВ «Промцивільбуд-М».

За словами Харіва, будівництво станції потребує сприятливих кліматичних умов, адже в морози буде складно здійснити якісну заливку бетону й підводити мережі.

"Планується використовувати перевірені новітні технології будівництва, які дійсно працюють і протягом майже п’яти років встигли себе гарно показати. Єдина проблема, яку ми зараз з керівництвом міста вирішуємо,— це реконструкція насосної станції й підведення каналізаційних мереж. За безперервного фінансування ми плануємо очисну станцію ввести в експлуатацію до кінця жовтня 2019 року. Так, жителі міста не матимуть необхідності використовувати септики біля дому, а одразу з господарства врізатися в колектори й відводити в одне місце всі каналізаційні стоки»,- каже представник.