На Закарпатті - 100 одночасних обшуків у справі "приватизованого" кордону


Правоохоронці у трьох районах Закарпатської області проводять 100 одночасних обшуків у рамках розслідування кримінальної справи про відчуження 140 га земель на державному кордоні.

Про це повідомила у коментарі "112-Україна" прес-секретар Військової прокуратури Західного регіону Юлія Галущак, передає Укрінформ. 

"Військова прокуратура спільно з представниками Державної прикордонної служби, контррозвідки СБУ і внутрішньої безпеки Нацполіції проводять на Закарпатті понад 100 обшуків по документуванню протиправної діяльності організованої групи осіб, які незаконно відчужили прикордонну смугу та займалися реалізацією наркотиків - канабісу та опію", - розповіла вона.

На даний час за результатом проведених кількох обшуків прокурори встановили, що у 2015-2016 роках службові особи ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області та підконтрольного йому управління у Берегівському районі, зловживаючи владою та діючи в інтересах організованої групи осіб, незаконно переоформили 140 га земель, які розташовані вздовж лінії державного кордону.

Наразі одній особі повідомлено про підозру та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.