На Закарпатті медик погрожував “викинути” хвору з реанімації та вимагав хабара


Кошти лікар вимагав від мешканця області за госпіталізацію, перебування та продовження лікування його хворої матері, яка перебуває в комі, у стаціонарному відділі медичного закладу.

Про це повідомляє Управління захисту економіки.

Аби місцевий мешканець мав можливість залишити свою матір, яка знаходиться у комі, у реанімаційному відділенні та продовжити лікування, останній повинен був сплатити лікарю 300 євро.

Одна доба перебування в реанімації, на думку завідуючого вказаним відділенням, коштує 50 євро. Лікар зловживав тим, що хвора була не транспортабельна до іншої лікарні. І у разі не виконання поставлених ним умов, погрожував перевести хвору жінку з реанімаційного відділення до іншої палати лікарні.

20 лютого, під час отримання 300 євро неправомірної вигоди, медика було затримано працівниками УЗЕ в Закарпатській області та обласної прокуратури.

Предмет неправомірної вигоди вилучено з кишені фігуранта в його службовому кабінеті.

Раніше правоохоронці задокументували одержання лікарем 50 євро неправомірної вигоди, у день госпіталізації хворої.

Вказану службову особу затримано в порядку ст. 208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Того ж дня йому повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі вирішується питання про обрання відносно нього запобіжного заходу.