На Закарпатті Угорщина просуває у Раду “своїх кандидатів”: Тягнибок жорстко розкритикував владу


Угорщина продовжує наступ на Закарпаття. Тепер туди їздять найвищі угорські державні чини. Агітують за «своїх» кандидатів у народні депутати України, щоби ті у Парламенті боролися за автономію регіону (читай – повзучу анексію Закарпаття Угорщиною).

Про це у соціальних мережах написав лідер націоналістів Олег Тягнибок, пише Вголос.

“Дізнавшись про ці сепаратистські шабаші, МЗС України викликало посла Угорщини на розмову. І замість вручити ноту протесту… натякнуло йому на «порушення духу добросусідства».

А де СБУ? І де гарант державної безпеки президент Зеленський? Чому тим угорським зайдам досі дозволено в‘їзд в Україну, а в президентському Інстаграмі немає бодай тематичного ролика?” – написав лідер націоналістів.

“Угорщина ж не тільки словами, а й конкретними діями не раз показала, що вважає Закарпаття своєю територією та зробить усе можливе, щоб приєднати його. Імпотентна українська політика та війна на Донбасі максимально сприяли цьому останні п‘ять років, а теперішні вибори в Україні можуть стати завершальним етапом. Бо коли у більшість у новому Парламенті сформують сепаратисти, регіонали і малороси, питання федералізації буде питанням часу.

Тому українці маємо дати відсіч. Мобілізувати всі сили й завести до Парламенту надійний запобіжник – потужну фракцію націоналістів ВО «Свобода». Тільки ми захистимо Українську державу й не дозволимо сусідам роздерти її на шматки”, – наголосив Тягнибок.