На зарплати прикарпатським бюджетникам не вистачає 298,6 мільйони гривень


Сьогодні, 28 листопада в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії облради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про звернення обласної ради щодо погашення заборгованості заробітної плати працівникам бюджетних установ області», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами заступника начальника бюджетного управління департаменту фінансів Вікторії Гринівської, в області є незабезпеченість заробітніми платами працівників бюджетних установ. Так, станом на 1 листопада в області не вистачає 298,6 мільйони.

«Наразі урядом прийняте рішення про надання нам медичної субвенції у розмірі 38,5 мільйони та 46, 1 мільйони стабілізаційної дотації. Однак, як бачимо вже зараз, нам все рівно не вистачить 216 мільйонів», - зауважила Гринівська.

Вона додає, що найменша заборгованість наразі є у Болехові та Яремчі. Водночас катастрофічна ситуація склалась у Богородчанському, Коломийському, Верховинському, Косівському, Рогатинському, Тлумацькому районах.

Відтак пропонується винести питання на засідання сесії та направити звернення до народних депутатів, Верховнрї ради та Кабміну.