На землях промислового призначення поруч із "Карпатами" будуватимуть житлову висотку


Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини виніс на громадське обговорення проект детального плану території для багатоквартирної житлової забудови на вул. Галицька, 201.

Відповідне повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості опубліковане у газеті «Західний кур’єр», пише Побудовано

Дозвіл на розробку детального плану території на вул. Галицька, 201, Івано-Франківська міська рада надала у грудні 2017 року. Тепер містобудівна документація повинна пройди процедуру громадських обговорень, після цього департамент зможе винести проект ДПТ на розгляд сесії міськради.

В опубліковано газетному повідомленні наведено основні техніко-економічні показники проекту. З них виходить, що на ділянці по вул. Галицька, 201 заплановане будівництво десятиповерхового будинку із двома секція. Новобудова розрахована на 90 квартир. Загальна площа квартир становить 5 520 м кв, площа громадських приміщень – 650 м кв.

Також у повідомленні вказано номер кадастрової карти ділянки, яка відведена під забудову. Це земельна ділянка загальною площею 0,3637 га, по вулиці Галицькій, що знаходиться по-сусідству із держпідприємством «Виробниче об’єднання «Карпати».

Ділянка на кадастровій карті 

 

Її цільове призначення – «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води)». Ділянка відноситься до земель промисловості, відтак зводити ній житлові багатоповерхівки заборонено законом.

За даними кадастрової карти, правом постійного користування на вказану ділянку володіє комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром».

Пропозиції до містобудівної документації приймаються до 19 квітня, в приміщенні департаменту архітектури за адресою вул. Незалежності, 9, поверх 5, каб.504.