НАБУ розслідує неподання декларації депутатом Івано-Франківської облради


Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом неподання електронної декларації за 2017 рік депутатом Івано-Франківської обласної ради Андрієм Шуваром.

Як відомо, Шувар є депутатом Івано-Франківської облради з 2015 року. Таким чином, депутат відповідно до ст. 45 закону «Про запобігання корупції» був зобов'язаний подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації. Однак на сайті є лише одна декларація Шувара – за 2016 рік, пише «Слово і Діло»

Детективам в НАЗК підтвердили, що Шувар дійсно не подав декларацію за 2017 рік. Також депутат не подав ніяких повідомлень, пояснень чи інших документів про причини неподання декларації. Паперової декларації політик теж не надав. У зв'язку з цим, детективи НАБУ просили суд надати доступ до документів Нацагентства, а саме інформації щодо депутата Шувара. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування «незаконного збагачення» міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Також детективи розслідують можливе незаконне збагачення братів-нардепів Дубневичів. Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про брехню в декларації судді з Харкова.