Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття отримав мікроавтобус


У Коломиї в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського відбулася презентація проекту «Розмаїття традицій Покуття».

Гості відвідали виставку, оглянули унікальні роботи майстрині, які поєднують традиції і сьогодення, інформує прес-служба ОДА.

«В останні роки на Прикарпатті дуже велика увага приділяється культурно-мистецьким проектам. Ми шукаємо і реалізовуємо нові ідеї, виділяємо на це чималі кошти, презентуємо наші надбання по всій Україні і за її межами, - зазначив під час презентації Олег Гончарук. - Для нас дуже важливою є підтримка, яку область отримує від Українського культурного фонду, очолюваного Мариною Порошенко, зокрема, можливість взяти участь у конкурсі, та високу оцінку проекту прикарпатських майстрів «Розмаїття традицій Покуття».

Очільник області привітав із перемогою представників Коломийської спілки народних майстрів «Журавка» і Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття. Побажав їм успішно реалізувати власну  ініціативу й надалі. Окрім того,  для музею він передав новий мікроавтобус, який допоможе  експонувати виставки по всій Україні і її межами.

Від Українського культурного фонду Міністерства культури України переможців привітала Оксана Костан. Успіху у справі популяризації традицій побажала представниця проекту «Вокально-хореографічний національний флешмоб «Від Карачуна до Говерли» Олена Нєкрасова.

За словами керівника спілки Ганни Вінтоняк, метою проекту є популяризація традицій та мистецьких надбань покутян.

«Сьогодні Покуття потребує більшого вивчення та дослідження, - зізнається переможниця конкурсу. – Саме тому я очолила найбільший осередок покутських майстрів, які відновлюють та примножують мистецькі традиції нашого краю».

У рамках презентації на подвір’ї музею також відбулися майстер-класи для дітей зі Сходу, які завітали на урочистості.