Нацпарку "Верховинський" передали 12 тисяч гектарів землі


25 жовтня Кабінет Міністрів України розглянув та схвалив проект розпорядження «Про вилучення та надання земельних ділянок у постійне користування із зміною цільового призначення», який був підготовлений Мінприроди.
Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Документом передбачено вилучення з постійного користування державних підприємств «Верховинське лісове господарство» та «Гринявське лісове господарство» земельних ділянок загальною площею 12 022,9 гектара (землі державної власності лісогосподарського призначення (ліси), розташованих на території Верховинського району Івано-Франківської області, та передачу їх у постійне користування національному природному парку «Верховинський».

«Тобто ухвалення зазначеного розпорядження сприятиме національному природному парку «Верховинський» в отриманні земельних ділянок у постійне користування із зміною цільового призначення», - пояснив Остап Семерак.

Довідково: Національний природний парк «Верховинський» - природоохоронна територія на території Верховинського району Івано-Франківської області. Парк створений згідно з Указом Президента України 22 січня 2010 року з метою збереження біорізноманіття та цілісності природних комплексів Чивчинських і Гринявських гір. До території НПП «Верховинський» погоджено в установленому порядку включення 12022,9 гектара земель державної власності, у тому числі 9131,1 гектара земель державного підприємства «Верховинське лісове господарство» та 2891,8 гектара земель державного підприємства «Гринявське лісове господарство», які мали бути вилучені в установленому порядку та передані національному природному парку в постійне користування.