Нацрада продовжила ліцензію «Інтеру»


Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 11 липня.

Про це повідомляє «Укрінформ». Разом з тим, голова Нацради Юрій Артеменко запросив керівництво телеканалу на наступне засідання, яке планується на 17 липня.

Він зазначив, що зазвичай на розгляд питання запрошують уповноваженого представника, але на важливі питання має приходити перша особа.

Заступник голови Нацради Уляна Фещук зауважила, що телеканал «Інтер» будуть постійно моніторити.

«За вами є особлива увага Національної ради. Ми будемо моніторити регулярно, постійно ваш телеканал і вживати всіх заходів для того, щоб зупинити можливе розпалювання ворожнечі», – зазначила Фещук.

Нагадаємо, 11 травня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку приватного акціонерного товариства «Телеканал «Інтер» щодо дотримання вимог законодавства під час трансляції 9 травня концерту «Перемога. Одна на всіх». На відео зі сцени ведучі заявили про перейменування вулиць в Україні «іменами фашистських злочинців».

Також «Інтер» став одним із кількох українських телеканалів, які організували трансляцію футбольного чепіонату, який відбувається на території країни-агресора. Повідомлялося, що ЗМІ відправив на ЧС до РФ своїх журналістів.

27 червня активісти пікетувли Нацраду з питань телебачення та радіомовлення з вимогою забрати у скандального «Інтера» ліцензію.