Надходження до місцевих бюджетів Прикарпаття перевищили три мільярди гривень


Як повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області, до місцевих бюджетів Івано-Франківщини за січень-жовтень 2017 року надійшло 3334,5 млн. грн. податкових платежів, що на 765,1 млн. грн. більше ніж у відповідному періоді 2016 року.

На сьогодні лідерами з наповнення місцевих скарбниць є ПАТ «ДТЕК Західенерго», АТ "Прикарпаттяобленерго", ПАТ "Івано-Франківськцемент", ТОВ "Карпатнафтохім", регіональна філія "Львівська залізниця" публічного акціонерного товариства "Українська залізниця", філія "Управління магістральних газопроводів "Прикарпаттрансгаз" та ДП "ВО "Карпати" .

Найбільшу частку в структурі доходів місцевих бюджетів Прикарпаття займає податок на доходи фізичних осіб – 2035 млн. грн., що на 700,2 млн. грн. більше  ніж за аналогічний період минулого року.

Податкові надходження земельного податку склали 407,6 млн. грн. що на 58,7 млн. грн. більше, єдиного податку – 386,9 млн. грн., що на 124,4 млн. грн. більше ніж минулоріч. Надходження екологічного податку за дев’ять місяців поточного року склали 210,6 млн.грн., акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів –142,3 млн. грн.

За користування лісом, надрами й водою платники  податків поповнили бюджет майже 39,1 млн. грн. Зокрема, частка рентної плати за використання лісових ресурсів найбільша – 24,7 млн. грн. За використання надр місцеві бюджети отримали 7,1 млн. грн. та за спеціальне використання води - 7,3 млн. грн.

Прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області