Надходження податків до місцевих «скарбниць» зросли на півмільйона гривень


За підсумками семи місяців цього року місцеві скарбниці поповнено на 3 млрд 338 млн грн податків і зборів, що на 574,8 млн грн більше за минулорічні надходження.
Про це повідомили в головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Головним сегментом поповнення місцевих скарбниць традиційно склав податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 2 млрд 123 млн гривень. У порівнянні із надходженнями 2018 року ріст складає 390 млн грн (+ 22,5 відсотка).

Представники малого бізнесу поповнили місцевий бюджет єдиним податком у розмірі 409,6 млн гривень, що більше на 78 млн гривень, ніж торік. Сума надходжень по земельному податку склала 358,7 млн гривень. Тут досягнуто темп росту 21,8 відсотка, з плюсом понад 64 млн гривень.

Також за сім місяців до місцевого бюджету надійшло екологічного податку 132,6 млн грн (ріст 6,5 млн грн), акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів - 91,8 млн грн (ріст 0,5 млн грн), рентної плати за користування надрами – 73,9 млн грн (ріст 14,3 млн грн).

Зросла й сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За вказаний період вона складає 63 млн гривень та перевищує минулорічні надходження на 15,2 млн гривень.

Як зазначили податківці, позитивна динаміка надходжень передусім базується на сумлінні соціально відповідального бізнесу, який забезпечує стабільно високий рівень добровільної сплати податків. Фіскальна служба в свою чергу, надаючи сучасні сервісні електронні послуги, створюватиме всі умови для успішного розвитку бізнесу та якісного обслуговування платників податків.