Надвірнянець вирішив жартома "замінувати" франківський вокзал


Зловмисником виявився 41-річний мешканець Івано-Франківщини, який нібито «пожартував».

14 січня, близько 13 години  на лінію «102» надійшов анонімний телефонний дзвінок. У ньому йшлося про можливий вибух на Головному залізничному вокзалі в Івано-Франківську.

На місці події оперативно виїхали експерти-вибухотехніки, кінологи, слідчо-оперативна група та працівники інших служб. Евакуйовано близько 350 людей. Йдеться як про робочий персонал вокзалу, так і про пасажирів.  При перевірці повідомлення виявилося хибним.

Працівники поліції встановили особу аноніма, який повідомив про вибух. Ним виявився 41-річний мешканець Надвірнянського району, якого поліцейські виявили біля вокзалу.

Його опитали і склали адміністративний протокол по ст.183 КУпАП (Завідомо неправдивий виклик пожежної охорони, поліції, швидкої медичної допомоги або аварійних служб, - тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадя.).

Нагадаємо, у грудні 2018 року 46-річний чоловік двічі інформував про  замінування Богородчанського відділення поліції та Управління магістральних газопроводів «Прикарпаттрансгаз». Правоохоронці оперативно встановили особу чоловіка, його взяли під варту.

Поліцейські попереджають, що за неправдиві повідомлення загрожує і кримінальна відповідальність.

Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини