Наприкінці вересня в Івано-Франківську пройде «Фестиваль дитячого дозвілля 2013-14»


22 вересня на Вічевому майдані розгорне свою діяльність перший Фестиваль дитячого дозвілля.

Про це кореспондентові «Бліц-Інфо» повідомили організатори фестивалю на сьогоднішній прес-конференції.

«Такий фестиваль необхідний для Івано-Франківська. Адже для батьків це можливість довідатися, які саме гуртки існують в нашому місті, куди можна відвести дитину. А діти, відповідно, протягом дня матимуть змогу спробувати себе у найрізноманітніших видах мистецтва, спорту. Зрозуміють, що можуть проводити своє дозвілля цікаво, спілкуючись з однолітками, а не сидячи вдома за комп’ютером» - розповідає директор «Івано-Франківського міського рекламно-інформаційного центру» Вікторія Шахоріна.

Метаю фестивалю, як зазнають організатори, є потреба у згуртуванні дітей, спонукати їх до творчого, спортивного та духовного розвитку

«Формат фестивалю передбачає, що Діти будуть реєструватися. У реєстраційному листку буде вказуватися школа, клас, контактна інформація. Також дітям буде роздано обхідний листок з представництвами гуртків, з яким вони розпочнуть свою подорож фестивалем» - зазначають організатори.

Як вважають представники комунального підприємства Зараз важливо запропонувати альтернативу для дитячому дозвіллю.

Цікавим моментом буде - Якщо дитина обрала гурток, вона матиме змогу протягом місяця займатися безкоштовно в приватній секції та на довший термін в муніципальному гуртку.

Протягом фестивалю Будуть відбуватися різноманітні  флеш-моби, конкурси, майстер-класи з відповідними подарунками різних секцій, гуртків, шкіл тощо.

«Вічевий майдан перетвориться на постійно діючий жвавий мурашник з дітей» - зазначає Вікторія Шахоріна.

«Відбуватиметься захід з 10.00 до 18.00, тому діти матимуть змогу сповна насолодитися перебуванням, а також обрати те, що для неї буде цікаво» - резюмувала заступник директора КП «Івано-Франківський рекламно-інформаційний центр» Зоряна Підхомна.

Організатори планують, що такий фестиваль в подальшому буде прходити щорічно і допомогатиме як дітям, так і батькам.