Нардепи Дмитро Шлемко і Володимир Шкварилюк очолять "Батьківщину" на Прикарпатті. У "фронтовиків" є 10 днів на роздуми


Як ми вже повідовляли, у п’ятницю, 14 червня, з’їзд «Фронту Змін» одностайно ухвалив рішення про об’єднання з ВО «Батьківщина» шляхом ліквідації та вступу членів «Фронту Змін» до ВО «Батьківщина».

Стали відомі імена депутатів, які увійшли до нової політради партії «Батьківщина». У цьому списку присутній лише один прикарпатець – керівник Івано-Франківського обласного осередку партії «Батьківщина», народний депутат України Дмитро Шлемко. Дмитро Шлемко, окрім того, що увійшов до політичної ради партії ВО «Батьківщина», ще й став членом президії політради.

Народний депутат Дмитро Шлемко розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» про принцип формування «нової» «Батьківщини» на місцях.

За словами Дмитра Шлемка, «Фронт змін» самоліквідувався. Тому членам кошнього «Фронту змін» пропонують на індивідувальній основі вступити до лав «Батьківщини». Шлемко наголошує, що жодних примусів і квот щодо переходу у «Батьківщину» немає. Все залежить особисто від кожного з «фронтовиків».

На перехід у колишніх членів «Фронту змін» відведено 10 днів.

При цьому, Дмитро Шлемко в такому об’єднанні вбачає позитив. Такий крок, за його словами, сформує здорове конкурентне середовище, яке потім визначатиме лідерів на місцях і розприділення посад. «Жодних конфліктів з цього приводу не було. І я впевнений, що не буде», - говорить Дмитро Шлемко.

«Ті ж депутати місцевих рад, які не захочуть вступати до «Батьківщини», і надалі продовдуватимуть виконувати свої депутатські обов’язки до кінця своєї каденції», - пояснює Дмитро Шлемко.

Щодо керівництва Івано-Франківської обласної організації «Батьківщина», то її головою і надалі залишатиметься Дмитро Шлемко. Прешим заступником стане керівник розформованого Івано-Франківського обласного осередку «Фронту змін» Володимир Шкварилюк.

То ж, слід очікувати, що фракції «Батьківщтни» у місцевих радах Івано-Франківщини значно збільшаться за рахунок «фронтовиків». А члени «Фронту змін», які не вступатимуть до «Батьківщини», матимуть шанс поповнити лави або ж  «УДАРу», або ВО «Свобода».