Нардепи підтримали відтермінування штрафів для «євробляхерів»


Сьогодні, 12 вересня, Верховна Рада України в цілому підтримала проєкт закону №1030 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України"

За відповідний документ проголосували 284 народних обранців, передає Depo.ua.

Проєкт закону №1030 розроблено з метою створення передумов для комплексного врегулювання питання розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні, дотримання митних правил при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту, а також врахування інтересів усіх верств населення при вирішенні вказаного питання.

Нагадаємо, 17 липня президент України Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді ще раз відтермінувати запровадження штрафів до 170 тис. грн за нерозмитнені авто на єврономерах.

Довідка: Верховна Рада 8 листопада 2018 року запровадила новий принцип розрахунку ставки акцизного податку на ввезення автівки із-за кордону та збільшила штрафи за нерозмитнені автомобілі. Закон про розмитнення авто з єврономерами набув чинності 25 листопада 2018 року.

Пільговий період розмитнення "євроблях" закінчився 22 лютого.

З 24 травня ті, хто вчасно не розмитнив "євробляху", мали платити штраф у розмірі 170 тис. грн. Але парламент відтермінував початок застосування санкцій на 90 днів.