Нардепи пообіцяли на ремонт аеропортів 10 мільярдів. Франківську теж перепаде


Сьогодні, 30 березня в Івано-Франківську відбулося спільне засідання комітетів ВР з питань транспорту, бюджету, фінансової політики і банківської діяльності та економічної політики.

Зокрема нардепи обговорили розвиток транспортної інфраструктури Карпатського регіону, в тому числі аеропортів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Присутній на засіданні міністр інфраструктури Володимир Омелян, наголосив народним депутатам на важливості відновлення та будівництва аеропортів. На переконання міністра в кожній області має бути хоча б по одному сучасному аеропорту.

"Я пропоную, щоб в держбюджеті було щороку передбачено по 10 мільярдів на ремонт і будівництво п'яти нових злітно-посадкових смуг. Що ж стосується duty free, паркувальних майданчиків і самих приміщень аеропортів, то тут потрібно залучати кошти інвесторів",- сказав міністр.

Натомість член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Анатолій Матвієнко запропонував, щоб Івано-Франківський аеропорт став пілотним проектом з залучення приватних інвесторів.

На засіданні комітетів нардепи одноголосно підтримали таку пропозицію. Тож, тепер якщо Верховна Рада підтримає пропозицію міністра інфраструктури, Івано-Франківський та ще чотири аеропорти вже у 2019 році отримають кошти на ремонт злітних смуг.

До теми: Ремонт летовищ, інтернет і дороги: Нардепи у Франківську обговорють розвиток Карпатського регіону

На ремонт прикарпатських доріг протягом п'яти років виділять 4,7 мільярди гривень

Гончарук: Прикарпаття претендує на ключове місце в західному регіоні