Нардепи від "Слуги народу" з Прикарпаття: Російський сценарій у стінах ВР не пройде


Обрані за списком і в мажоритарних округах Прикарпаття народні депутати від "Слуги народу" зробили заяву щодо "формули Штайнмаєра".

Під час позачергової сесії Івано-Франківської обласної ради 3 жовтня, ветерани АТО/ООС звернулися до нардепів від "Слуги народу" з проханням оприлюднити свою позицію щодо так званої "формули Штайнмаєра", інформує Бліц-Інфо.

Тож сьогодні, 4 жовтня спільну позицію щодо цього питання оприлюднили прикарпатські нардепи від "Слуги народу": Роман Мулик, Олена Вінтоняк, Олег Марусяк, Едуард Прощук, Ігор Фріс, Олександр Матусевич, Володимир Тимофійчук та Василь Мокан.  

" У зв’язку зі свідомим викривленням з боку окремих політичних сил підсумків переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську стосовно погодження так званої «формули Штайнмаєра», вважаємо за необхідне зазначити таке:

1. Прийняття Україною тексту звернення щодо так званої «формули Штайнмаєра» -  це насамперед усунення останньої перепони для проведення саміту в Нормандському форматі для мирних переговорів. Це не міжнародний договір, який має правові наслідки, а лише відповідь української сторони на лист спеціального представника ОБСЄ Мартіна Сайдіка. Усі офіційні домовленості та «дорожня карта» реалізації мирного сценарію БУДУТЬ ОБГОВОРЮВАТИСЯ ТА ЗАТВЕРДЖУВАТИСЯ на майбутній зустрічі у Парижі. 

2. Відповідно до алгоритму, запропонованого у «формулі Штайнмаєра», тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей починає діяти на постійній основі ЛИШЕ ПІСЛЯ ТОГО, як там будуть проведені місцеві вибори згідно з Конституцією і законами України. А також після того, як місія ОБСЄ засвідчить, що ці вибори відбулися у повній відповідності до законодавства України та демократичних стандартів. Отже, НІЯКИХ ВИБОРІВ за наявності на цих територіях військових або озброєних осіб з боку Росії чи невизнаних окупаційних республік - бути не може.

3. Буде розроблено новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО. Його розроблятиме парламент У ТІСНІЙ СПІВПРАЦІ ІЗ СУСПІЛЬСТВОМ. При підготовці законопроєкту та імплементації норм стосовно передумов проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу (роззброєння, повернення українських громадян, контроль над кордоном, відсутність найманців та військових формувань, участь українських партій у виборах за нашим законодавством тощо) ми будемо керуватися виключно національними інтересами України та державницькою позицією для повернення миру на територію нашої держави. РОСІЙСЬКІ СЦЕНАРІЇ НЕ ПРОЙДУТЬ У СТІНАХ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ!

4. Право на протест є безумовним та непорушним, конструктивна критика та пропозиції також необхідні. У зв’язку з цим закликаємо усі політичні сили, громадянське суспільство, небайдужих громадян керуватися раціональністю, а не емоціями. Не можна сьогодні розхитувати човен та створювати підстави для дестабілізації у країні на догоду Кремлю. Зі своєї сторони ми будемо добиватися більшої комунікації з боку офіційних осіб держави для роз’яснення усім громадянам нашого «порядку денного» та «червоних ліній» на майбутніх переговорах. МИ ПОВИННІ ДАТИ МОЖЛИВІСТЬ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ ПРОВЕСТИ МІЖНАРОДНІ ПЕРЕГОВОРИ І СПІЛЬНО ЗАБЕЗПЕЧИТИ МИР ТА ДЕОКУПАЦІЮ УКРАЇНСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ", - йдеться у спільній заяві.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!