Народна Рада Прикарпаття незадоволена новим призначенням голови ОДА?


Вчора на зборах Народна рада прийняла звернення. У ньому активісти прикарпатського Майдану висловлюють невдоволення про нові призначення, які не були обговорені з громадськістю.

Текст звернення "Бліц-Інфо" публікує без змін. 

Ми – активісти прикарпатського Майдану, члени Народної ради та всі причетні до Народного повстання представники громадянського суспільства, високо оцінюємо та підтримуємо заходи, які нині вживаються народними депутатами України, а також новим урядом для врегулювання та стабілізації складної ситуації в Україні, щодо внутрішніх чинників і зовнішніх загроз. Адже, ми чітко усвідомлюємо їх глибину та складність!

Однак, поряд з досягненнями, ми із подивом та нерозумінням сприйняли інформацію про нові призначення на найвищі посади в нашій області. Які відбулись без обговорення та погодження з представниками громадськості. Такі рішення виглядають необґрунтованими, поспішними та такими, що свідчать про повне ігнорування думки громади Прикарпаття, а також нагадують дії попереднього узурпаторського режиму.

Попри маніпуляції щодо нібито погодження з громадськістю таких кандидатур, ми стверджуємо, що фактично, активні учасники революції, які публічно заявляли про бажання взяти участь у таких процесах, були повністю усунуті.

Нічим невиправдане та зухвале нехтування думкою громади у розгляді кандидатур, які призначаються центральною владою в Івано-Франківській області, породжує обурення, неприховану агресію та відчуття недовіри до політиків, які й надалі надають перевагу «підкилимним» домовленостям замість прозорого формування органів влади за участю громадськості.

Ми усвідомлюємо необхідність оперативного вирішення наших проблем, однак така терміновість, в будь-якому випадку, не є виправданням щодо призначень у такий спосіб.

Нагадуємо: перемогу Майдану кували насамперед не депутати, не політики, а прості небайдужі громадяни України! Саме Народ України є єдиним джерелом влади за Конституцією України!

Активісти Прикарпаття очікують зараз саме від депутатів та урядовців, як конституційно легітимних представників інтересів усіх територіальних громад країни,- прозорості та поваги до думки людей! Від дій депутатського корпусу, високопосадовців і їх послідовності, принциповості у відстоюванні інтересів громадян України, залежать зараз авторитет і репутація оновлених державних і самоврядних інститутів нашої держави.

З огляду на сказане вище, ми як повноважні представники територіальних громад області, вимагаємо негайно припинити політичні махінації, домовленості за зачиненими дверима та спільно з усіма представниками активних учасників Народного повстання на Прикарпатті, їх координаційної ради попередньо узгоджувати кандидатури ВСІХ осіб на владні, державні посади. Адже від їх рішень в майбутньому залежатиме доля наших людей.

Ми, заявляємо: за нами не стоїть жодна партія чи якась незрозуміла антиукраїнська організація. Ми стверджуємо, що за нами лише довготривале приниження, знущання, безпорадність і безнадійність. Ми, представницькі органи територіальних громад, де люди разом домовляються про вирішення проблем кожного з нас. І тому ми не допустимо нікому відняти наше громадянське повстання за нове і краще життя!

Віднині ми більше не сприйматимемо таких вчинків і реагуватимемо на них відповідно, як досі реагували на несправедливості!

Ми не зупинимося ні перед чим, в ім’я світлої пам’яті Героїв Небесної Сотні. Наш обов'язок - зробити так, щоб їх мрії здійснились, а їх діти і наші діти були щасливими і почували себе безпечно в новій Україні.

Слава Україні! Героям слава!