Народила собі онука: 55-річна жінка виносила сина для своєї безплідної доньки


У Великій Британії мати стала для своєї дочки сурогатною матір’ю і народила власну онучку.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Емма Майлс дізналася, що її дочка Трейсі Сміт не зможе завагітніти, коли тій виповнилося 15 років. Лікарі зробили висновок, що у дівчини немає матки, однак є яєчники і маткові труби. Через рік у неї діагностували МРКХ - вроджену ваду, при якому жіночі статеві органи розвинені неповноцінно.

"З того дня, як я дізналася про діагноз, мама пообіцяла зробити все можливе, щоб допомогти мені. Я знала, що одного разу вона виносить мою дитину", - розповідає Трейсі.

У 2016 році британка заручилася з чоловіком на ім'я Адам і всерйоз задумалася про материнство. Вона попросила Емму стати для неї сурогатною матір'ю, і та охоче погодилася. В рамках підготовки до процедури екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) жінці довелося схуднути на 38 кілограмів і деякий час приймати гормональні таблетки.

Лікарі успішно перенесли запліднені яйцеклітини в організм Емми, і за допомогою кесаревого розтину 16 січня поточного року на світ з'явилася Еві Сіан Емма Сміт (Evie Siân Emma Smith). Дівчинка народилася абсолютно здоровою. На даний момент Адам і Трейсі займаються процедурою по удочерінню новонародженої.