Наступного року на міський пологовий виділять вісім мільйонів гривень


Сьогодні, 18 грудня в Івано-Франківську відбулась прес-конференція щодо проекту бюджету на 2019 рік.

Серед іншого, голова міста Руслан Марцінків розповів про проекти в культурі та медицині, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Найбільший проект в культурі - це відновлення Народного дому №1. За словами мера, там зроблять повноцінний зал та перебудують сцену.

"Ми складемо конкуренцію обласній філармонії. Думаю, це буде гарний зал в центральній частині міста",- каже Марцінків.

Другий проект - народний дім "Княгинин". Ця споруда розрахована на проведення театральних вистав "Нового театру". Крім того, у місті розпочалися роботи щодо відновлення спортивного залу в Муніципальному центрі дозвілля, що на Набережній. Вестимуть і менші роботи в кожному закладі, бібліотеці тощо.

Медицина теж не стоятиме на місці. На міський пологовий будинок виділять вісім мільйонів гривень. Сюди входитиме: заміна вікон, реконструкція мереж, ремонти палат, закупівля нового обладнання тощо.

"Роботи вже розпочаті, наступного року плануємо закінчити. Тут поміняють ліжка, тумби, зроблять санвузли, косметичний ремонт. Крім того, плануємо перетворення наших поліклінік та дитячої лікарні. Також заплановано реконструкцію ряду педіатричних відділень",- розповідає мер.