Науковці розповіли, як фільми жахів впливають на організм


Британські науковці вивчили вплив фільмів жахів на тіло людини. В результаті їм вдалося виявити зміни, які відбуваються в організмі під впливом страху.

Науковці відібрали 24 учасників у віці до 30 років. Їм запропонували переглянути фільм жахів, чергуючи його зі стрічками, що розслабляють.

Першим десятьом піддослідним спочатку вмикали нейтральний фільм, а через кілька днів – жахи. Другій половині запропонували спочатку переглянути фільм жахів, а через тиждень насолодитися милим сюжетом нейтральної стрічки.

У результаті з'ясувалося, що у глядачів, котрі дивилися фільм жахів останніми, суттєво підвищився рівень білкових з'єднань, які впливають на утворення кров'яних згустків. Експерти стверджують, що в результаті переживання відчуття страху, в організмі відбуваються різні реакції згортання крові.

Фільми жахів можуть сприяти утворенню згустків крові - фото 284017
Доктор Томас Ейдсон, який спеціалізується на захворюваннях вен, вважає, що в результаті переляку в організмі відбувається підвищення адреналіну та стиснення кровоносних судин. Внаслідок цих змін у тканинах відбувається підготовка до можливої втрати крові, тому відбувається підвищення фактора VIII, який впливає на утворення згустків крові.

Попри зміни, що відбуваються в організмі під час перегляду фільмів жахів, утворення справжнього кров'яного згустку малоймовірне.