Найбільше коштів прибічників Януковича залишились замороженими у Швейцарії


У країнах Європейського союзу майже не залишилося грошей прибічників колишнього президента України Віктора Януковича.

Про це повідомляє DW.

Як повідомляється, санкційний список Євросоюзу проти оточення Віктора Януковича скоротився вже на третину через повільне розслідування в Україні.

“Майже не залишилося в ЄС і заблокованих на підставі санкцій коштів. Ще кілька років тому найбільша сума заморожених в Євросоюзі грошей була у банках Латвії – близько 50 мільйонів євро. Сьогодні ж на рахунках залишаються лише близько півмільйона євро”, – йдеться у повідомленні.

Так, левова частка коштів Януковича і його оточення, залишається заблокованою поза межами ЄС. Втім, блокування заморожених раніше активів залишається чинним. У 2014 році у князівстві було заблоковано цінні папери на суму близько 27 мільйонів швейцарських франків.

Зазначається також, що найбільше же коштів прибічників Януковича заморожено у Швейцарії.

“У Швейцарії заблоковані активи осіб з оточення Віктора Януковича на суму близько 145 мільйонів швейцарських франків. Найбільша сума коштів належить, як випливає з документів у судовому реєстрі Швейцарії, Юрію Іванющенку – 72 мільйони франків”, – зазначено в тексті.

Зокрема, у швейцарському списку фігурує відомий “регіонал” Юрій Єфремов. Загалом Швейцарія співпрацює з Україною на даний час на підставі дев’яти запитів про правову допомогу.

Окрім того, Рада Європейського Союзу у вівторок, 5 березня подовжила ще на рік санкції проти екс-президента Віктора Януковича і його найближчого оточення.