Найкорисніші продукти для боротьби з вірусами - на Центральному ринку


Після зими організм сприйнятливіший до вірусів. Щоб захисні сили працювали на повну, раціон має бути збалансованим.

У матеріалі Центрального ринку Івано-Франківська про продукти, які зміцнять імунітет і покращать самопочуття організму.

Часник. Часник – це дуже ефективний та природний антибіотик при лікуванні проблем з легенями. Він також допомагає у боротьбі з кашлем. 

Але найголовніше, часник – найкраща профілактика під час епідемій вірусних інфекцій. Вітаміни і мінерали в складі цього овоча надійно зміцнять Ваш імунітет.

Два зубчики в день – хороший спосіб захисту організму від захворювань.

Цибуля. В цибулі дуже багато речовин, які необхідні нашому організму: фосфор, залізо, калій, йод, фтор, цинк, ефірні олії.

Цибуля багата на поживні речовини, а саме вітамін С, який зміцнює імунітет, сприяє утворенню колагену, відновленню тканин і засвоєнню заліза. Також цибуля містить вітаміни групи В, які сприяють обміну речовин, утворенню еритроцитів та підтримці функцій нервової системи. Велика кількість калію в цибулі захищає серцево-судинну систему від різних хвороб.

Цибуля має антибактеріальні властивості, покращує стан травної системи, оскільки вона багата на клітковину і пробіотики, необхідні для здоров'я кишечника.

Овочі та фрукти з вітаміном С. Вітамін С є необхідним для розвитку і зростання. Це кращий союзник проти простудних захворювань, оскільки він є імуностимулятором. Він не виліковує, але допомагає запобігти або скоротити тривалість хвороби. Фрукти та овочі є основним джерелом вітаміну С. 

До фруктів, які містять велику кількість цього вітаміну, відносяться цитрусові, ківі, манго, папайя, ананас, полуниця, кавун і диня.

Овочі з найбільшою кількістю вітаміну С – це броколі, цвітна капуста, болгарський перець, шпинат, картопля і помідори.

Пробіотики. Пробіотики – це бактерії, які приносять користь організму. Вони зазвичай містяться в таких молочних продуктах, як йогурт, сир, кефір, а також в ферментованих продуктах – квашена капуста і чайний гриб. Ці мікроорганізми можуть залишатися активними в кишечнику, що дозволяє змінити кишкову мікрофлору. Вони можуть надавати сприятливий вплив при прийомі в достатній кількості.

Одним з найпопулярніших є кефір. Це молочний продукт, що ферментований під дією групи дріжджів і бактерій

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!