Найкращі пляжі України


Влітку, коли у багатьох з нас настає період відпусток, виникає питання про те, де відпочити. Якщо вас найбільше приваблює море, вам може бути корисна сьогоднішня добірка кращих морських пляжів України.

Одеська область

Одеса – пляжі Одеси тягнуться вздовж берега на 30км і тут є з чого вибирати.

plyazhi-Ukraini_Odessa – копія

Найстаріші і найвідоміші пляжі Одеси:

Ланжерон – один з найбільш упорядкованих пляжів
Отрада – великий піщаний пляж, неподалік від Ланжерона. Є канатна дорога
Аркадія – пляж і популярне клубне місце з найкращими дискотеками і нічними клубами Одеси.
Санжейка

plyazhi-Ukraini_Sanjeyka – копія

Селища Санжейка і Грибовка, які знаходяться за півгодини їзди від Одеси, дуже популярні серед відпочиваючих. Їх пляжі розтягнулися на 12 км, а на узбережжі ви знайдете безліч баз відпочинку, готелів, дискотек і нічних клубів.

Грибовка

plyazhi-Ukraini_Gribovka – копія

Трохи південніше Грибовки знаходяться відомі курорти Кароліно-Бугаз та Затока. Оскільки ці два курорти розташовані дуже близько один від одного, їх часто плутають. Пляжі в Кароліно-Бугаз і Затоці довгі та широкі, а також чисті. Морське дно піщане і пологе.

Затока

plyazhi-Ukraini_Zatoka

Нижче по Будакській косі, на південний захід від Затоки, знаходяться такі популярні курорти як Сергіївка, Приморське і Курортне. Від Курортного до Одеси 80км, і тут не так багатолюдно, як в Затоці.

Сергіївка

plyazhi-Ukraini_Sergeevka – копія

Миколаївська область

Коблево – цей курорт розташований між довгими смугами пляжів і величезним Тилігульським лиманом. Хоча територіально Коблево відноситься до Миколаєва, багато хто вважає його одеським курортом. Можливо через те, що він знаходиться всього за  55 км від Одеси, а від Миколаєва – за 80 км. Більшість пляжів в Коблево піщані й рівні, з дрібним піском.

Коблево

plyazhi-Ukraini_Koblevo – копія

Рибаковка – тут також більшість пляжів піщані й рівні, з приємним дрібним піском.

Очаків – невелике місто з великою кількістю баз відпочинку і пансіонатів.

Очаків

plyazhi-Ukraini_Ochakov – копія

Запорізька область

Бердянськ – особливо корисний для лікування та оздоровлення дітей, оскільки море тут дуже мілке  і тепле, і в місті працює велика кількість дитячих таборів та оздоровчих центрів.

Бердянськ

plyazhi-Ukraini_Berdyansk – копія

«Третій пляж», розташований на узбережжі Азовського моря, також відомий як «Острів щастя», – один з найпопулярніших пляжів курортного Бердянська.

Кирилівка – тут ви знайдете великі піщані пляжі, лимани та лікувальні грязі. Цей курорт орієнтований, в першу чергу, на сімейний відпочинок і відпочинок з дітьми.

Кирилівка

plyazhi-Ukraini_Kirillovka – копія

Херсонська область

Залізний порт – позиціонує себе як курорт для молоді, оскільки тут багато гучних атракціонів, дискотек і кафе. У Залізному порту непоганий пляж і відносно чисте море.

Скадовськ – на території курорту розташовано до 100 оздоровчих закладів, хоча тут і не так багато розваг.

Скадовськ

plyazhi-Ukraini_Skadovsk – копія

Острів Джарилгач – справжнє відкриття для тих, хто любить відпочинок на дикій природі.

Острів Джарилгач

plyazhi-Ukraini_Dzharilgach – копія

Ця добірка морських пляжів України не включає пляжі тимчасово окупованого Криму, але сподіваємося, що зовсім скоро ситуація зміниться на краще.

За матеріалами http://sebweo.com/