Найкращий вчитель України дав 5 важливих порад батькам


Учитель інформатики з Запоріжжя Олександр Жук став найкращим педагогом-новатором України за версією Global Teacher Prize Ukraine.

Наставник поділився своїм досвідом з батьками та розповів, як потрібно виховувати дітей, пише Максимум.

Олександру Жуку – 29 років, і 10 з них він вчителює: навчає дітей з особливими освітніми потребами в школі-інтернаті "Джерело". Зі своїми підопічними педагог спілкується мовою жестів, конструює з ними роботів і сонячні батареї, грає у квести та перемагає на олімпіадах.

За свої старання та особливий підхід до роботи Олександра Жука обрали найкращим вчителем України серед 2 тисяч претендентів: він став переможцем премії Global Teacher Prize Ukraine. Педагог отримав 250 тисяч гривень та рік безкоштовного навчання від "Освіторії". А в березні 2019 року він матиме змогу поїхати на Global Education & Skills Forum 2019 у Дубай, де познайомиться з найкращими вчителями світу.

Олександр Жук - фото 281115
До вашої уваги 5 порад батькам від педагога, які допоможуть у вихованні дітей.

1. Потрібно навчитися довіряти, а ще спілкуватись зі своєю дитиною та слухати її. Іноді цього не вистачає, адже батьки часто зайняті роботою. Але вислухати дитину – це найважливіше.

2. Потрібно бути ближчими та проводити багато часу з дитиною поза територією дому. Це об'єднає вас.

3. Потрібно читати разом і залучати до читання дітей не стандартними методами, а власним прикладом.

4. Потрібно давати вибір і знати бажання дитини.

5. Важливі не оцінки, а творчість. Неможливо оцінити дитину за якимось критерієм, тому давайте їй можливість фантазувати та розвивати свою індивідуальність.

Найкращий вчитель України - фото 281114