Наймолодшого полоненого моряка з Прикарпаття перевели в іншу в'язницю


Трьох поранених українських моряків, зокрема Андрія Ейдера родом з Прикарпаття, перевели з медчастини московського СІЗО «Матроська тиша» до СІЗО «Лефортово».
Це підтвердив адвокат одного з поранених, Василя Сороки, — Сергій Бадамшин, повідомляє Громадське.

"Він (Бадамшин - ред.) зазначив, що отримав підтвердження інформації про переведення зранку 28 січня", - йдеться у повідомленні.

Напередодні російська активістка Вікторія Івлєва висловила думку, що поранених українських моряків Андрія Артеменка, Василя Сороку та Андрія Ейдера перевели в СІЗО "Лефортово", оскільки під час запису в електронну чергу на передачу посилок у «Матроську тишу» з'явився напис «Не знайдений одержувач».

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у Керченській протоці обстріляли та захопили українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу" під час планового переходу з порту Одеса на Чорному морі в порт Маріуполь Азовського моря.

За даними української сторони, на захоплених суднах перебували 23 моряки, 6 із них поранили. За даними російської сторони, захопили 24 особи.

Трьох травмованих моряків прооперували у лікарнях Керчі. Російські ЗМІ оприлюднили їхні імена: 24-річний Андрій Артеменко, 27-річний Василь Сорока і 19-річний Андрій Ейдер.

16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24 полоненим до 24 та до 26 квітня 2019 року. Адвокати подаватимуть апеляції щодо всіх українців. Усі захоплені моряки назвали себе військовополоненими.

До теми: Полонений моряк з Прикарпаття написав лист до батьків

Поверніть нас додому: Полонений моряк з Прикарпаття знову написав лист

Російський суд продовжив арешт наймолодшому моряку з Прикарпаття