Найпопулярніші міфи про молоко, в які не варто вірити


Молоко, мабуть, один із тих продуктів, який щільно обріс міфами.

Молоко – унікальний продукт, який не має аналогів по корисності й необхідності для організму. Щоправда, міфи змушують багатьох людей відмовлятися від нього, щоб не нашкодити собі, пише Максимум.

Молоко підходить тільки дітям. Це оманлива думка, якої дотримуються мільйони людей по всьому світу, вважаючи, що їх організм не здатний засвоювати молочні продукти. Вчені ж стверджують, що молоко та молочні продукти корисні в будь-якому віці, а якщо наявна непереносимість свіжого молока – варто замінити його на кисломолочні продукти або продукти зі зниженою лактозою.

У молоці багато холестерину. Офіційно заявляємо: організму дорослої людини потрібно приблизно 350 мг харчового холестерину на добу. У склянці ж молока – приблизно 14 мг, так що молоко не здатне "засмічувати" судини, і навіть корисне для них, оскільки містить різні жирні кислоти.

Ніколи не відмовляйтесь від молока - фото 351574

Молоко з низьким вмістом жиру корисніше. Все навпаки – жири молока сприяють кращому засвоєнню кальцію та вітамінів, а також спалюють шкідливий холестерин.

У молоці – небезпечні гормони. Реальність така, що в кожному продукті є гормони, але наша травна система відмінно справляється з їх переробленням і виведенням. А на статеві гормони людини молоко взагалі ніяк не впливає.