НАЗК нагадує прикарпаським чиновникам, які подарунки можна приймати від Миколая


Безмежну щедрість при виборі подарунка варто проявляти лише до близьких осіб. В іншому випадку подарунок на суму від 1 921 грн доведеться повернути Святому Миколаю назад.

Національне агентство з питань запобігання корупції у мережі Facebook нагадує працівникам держслужби та високопосадовцям правила приймання подарунків від Святого Миколая. 

Також у НАЗК нагадують про заборону таким особам одержувати подарунки від підлеглих. 

"Зимові свята – це період, коли всі ми радіємо пухнастому снігу, загадуємо бажання та чекаємо на подарунки. Це період казкових див та трішечки дивацтва.

Саме в цей час у вас, шановні суб’єкти декларування, можуть з’явитися подарунки від бабусь, дідусів, новорічного зайчика, ельфів, гномів та звичайно від улюбленого Святого Миколая. Адже він нагороджує всіх, хто натхненно та сумлінно працював протягом року, приносив користь ближньому та був чемним.

Тому нагадуємо! Знайшовши під подушкою золотий годинник, сумочку від дому Prada або ключ від новенького автомобіля, не забудьте вказати про це у декларації.

Якщо Святий Миколай привітав вас на суму, що перевищує 8 810 грн, не забудьте вказати його у декларації за 2018 рік. Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані ми чекаємо до 29 грудня від тих, хто у цьому році заслужив винагороду на суму понад 88 100 грн.

А найбільш чемним нагадуємо, що подарунки у вигляді цінного рухомого майна на суму понад 176 200 грн ми очікуємо знайти у розділі «Цінне рухоме майно».

Бажаємо вам, щоб ваші мрії обов’язково збувались! ", - йдеться у дописі.