НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо депутата Івано-Франківської міськради


Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 7 протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно 4-х посадовців за недотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Зокрема, 2 протоколи про адміністративні правопорушення складено стосовно депутата Івано-Франківської міської ради Олександри Федорук (фракція Самопоміч), яка не повідомила про наявний у неї реальний конфлікт інтересів та проголосувала за відведення земельної ділянки суб'єкту господарювання, у якому сама ж є учасником. Про це повідомляється на сайті НАЗК.

Таким чином, депутат вчинила адміністративні правопорушення, передбачені частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також за порушення вимог ЗУ «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків складено протоколи стосовно ще чотирьох посадовців з інших областей.

Національне агентство також зазначає, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.