НАЗК підозрює, що заступник голови облради збрехав у декларації


Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підозрює заступника голови Івано-Франківської обласної ради Сергія Басараба в корупційному правопорушенні.

За результатами проведення повної перевірки поданої ним декларації за 2015 рік встановлено відображення недостовірних відомостей, що стосуються вартості нерухомого майна. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Так, суб’єкт декларування зазначив вартість об’єктів нерухомості, що належать його дружині на праві власності,  як “невідомо”. Однак інформація щодо вартості таких об’єктів міститься в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Відповідальність за таке правопорушення передбачена статтею 366-1Кримінального кодексу України та настає за декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Затверджений під час засідання обґрунтований висновок буде направлено до Національного антикорупційного бюро з урахуванням підслідності, що визначена статтею 216 Кримінального процесуального кодексу України.  

Нагадаємо, раніше Сергій Басараб обіймав крісто першого заступника голови ОДА. Обраний до обласної ради за списком БПП "Солідарність". До держслужби займався бізнесом.

Нагадаємо, головний міграційник Івано-Франківщини не декларує бізнес дружини і нажив купу майна

До теми: Перший заступник голови ОДА Сергій Басараб задекларував 20 земельних ділянок

Лендлорди та безхатьки: аналіз декларацій депутатів Івано-Франківської облради

Заступник голови Івано-Франківської облради позичив, а потім дав в борг 8 млн грн