НАЗК внесло припис міністру з Івано-Франківщини


НАЗК винесло приписи міністру культури стосовно гендиректора музею «Національний музей історії України в Другій світовій війні. Меморіальний комплекс».

Як передає «Слово і Діло», припис Євгену Нищуку внесли через те, що він не врегулював потенційний конфлікт інтересів генерального директора музею Івана Ковальчука, який працює спільно зі своєю дружиною.

Дружина Івана Ковальчука обіймає керівні посади з 1995 року та до сьогодні перебуває в прямому підпорядкуванні в свого чоловіка – гендиректора музею.

Також НАЗК винесло припис житомирському міському голові Сергію Сухомлину щодо начальника комунального підприємства «Інспекція з благоустрою Житомира» Юрія Юзвинського.

Останній не передав в управління у 30-денний термін із моменту призначення його на посаду належні йому корпоративні права ТОВ «Інструмент-Полісся», чим порушив вимоги частини першої статті 36 закону «Про запобігання корупції».

Крім того, винесли припис виконувачу обов’язків головного лікаря КП «Токмацька багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Віталію Пасєвіну щодо його підлеглого Володимира Тарасенка, заступника головного лікаря з медобслуговування населення. За результатами перевірки встановлено: під час виконання обов’язків головного лікаря Тарасенко надав інформацію про стан здоров’я пацієнта у відповідь на запит адвоката, чим порушив вимоги статті 43 закону «Про запобігання корупції» щодо нерозголошення інформації.

НАЗК вимагає від керівників органів, у яких працюють зазначені посадові особи, вжити передбачені законодавством заходи. Про виконання припису посадовці мають повідомити агентству впродовж 10 робочих днів із дня його отримання.

Припис НАЗК обов’язкові до виконання.