Назвали небезпеку звички погано жувати їжу


Часто зранку ми поспішаємо, тому намагаємося встигнути поїсти у найкоротші терміни, під час обідньої перерви у нас виникає багато завдань. І лише ввечері можна насолодитися смаком їжі за умови відсутності планів.

Таким чином у людини виробляється звичка погано жувати їжу, а це завдає великої шкоди організму, пише Ukrhealth.

1. Зменшення кількості нутрієнтів

Варто розуміти, що пережовування – це процес, що передує травленню. Погано пережована їжа зменшує кількість нутрієнтів, яка абсорбується нашим тілом. Через це травлення стає менш ефективним у постачанні для організму мінералів та вітамінів, навіть під час вживання супефудів.

2. Харчове отруєння

Також погано пережована їжа збільшує ризик харчового отруєння. Через поспіх під час прийому їжі у людей спостерігаються різкі перепади настрою. Все тому, що через незавершений процес травлення у шлунку накопичуються багато газів, через це людина відчуває дискомфорт.

3. Зайва вага

Найпоширенішим і неприємним наслідком поганого пережовування їжі є зайва вага. Все тому, що організм не встигає насититися і поглинає зайві калорії. Кожен пережований шматочок повідомляє організм про те, що він наситився. Це може вберегти від небезпеки переїдання.