Не цигарками єдиними: назвали щоденні звички, які провокують рак


Традиційно найбільш негативними звичками вважають куріння та зловживання алкоголем. Проте канадські науковці склали перелік щоденних звичок, що впливають на організм не менш згубно. Під нібито простими діями ховається загроза онкологічних захворювань.

Захоплюватися м'ясом і сиром. Велика кількість таких продуктів у раціоні в 4 рази збільшує ймовірність виникнення злоякісних пухлин. Тому нестачу білка краще компенсувати горіхами, а м'ясні і сирні страви споживати помірно, пише Gazeta.ua з посиланням на "Men's Life".

Часто готувати на газовій плиті. Під час горіння у повітря виділяються окис вуглецю, двоокис азоту, а також формальдегід. Ці речовини можуть провокувати розвиток онкології.

Працювати і відпочивати сидячи. Коли людина забагато часу проводить на стільці, виникає ризик захворіти на рак легенів, простати чи молочних залоз. Оптимальним рішенням є коротка розминка щопівгодини.

Мало спати. У тих, хто спить менше 7 годин на добу, онкологію виявляють так само часто, як у курців.

За висновками вчених, одним з головних факторів появи злоякісних пухлин є ожиріння. Надлишкова маса тіла спричиняє 12 типів онкології. Щоб попередити хворобу, потрібно регулярно займатися спортом, дотримуватися дієти, вживати достатню кількість овочів і фруктів, цільнозернових і бобових продуктів.