Не хочуть чути проблеми округів? У ВР вирішили обмежити подання запитів


Рада ухвалила в першому читанні проєкт закону 1036-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів».

За документ проголосували 244 народних обранців.

Законопроєктом пропонується, що на одному пленарному тижні може бути внесено не більше двох депутатських запитів від одного народного депутата. 

Тексти депутатських запитів до президента або до органів і посадових осіб, а також тексти відповідей на них повинні бути оприлюднені на сайті Верховної Ради протягом 5 робочих днів.

Серед тих, хто голосував "Проти" - свободівка Оксана Савчук, пише Бліц-Інфо.

За її словами, нардепи від "Слуги народу" не хочуть слухати на сесіях про проблеми округів. 

"Депутатські запити зачитувати в сесійній залі вже незабаром не дозволять. Представники партії «Слуга народу» не вважають, що проблемні питання зі своїх округів депутати мають озвучувати на сесійних засідань, бо їм не хочеться витрачати час, щоб їх слухати. Зміни до Регламенту прийняли в першому читанні, думаю, що і в другому приймуть", - зауважує франківка.

До словами, тільки сьогодні Оксана Савчук у співавторстві подала до Верховної ради чотири запити. Зокрема, свободівка просила виділити додаткові кошти освітньої та медичної субвенцій для виплати заробітної плати педагогічним та медичним працівникам Івано-Франківська. А також виділити кошти на будівнитво моста і розв'язки на Пасічній.