Небезпека під ногами: в Івано-Франківську залишаються відкритими 35 каналізаційних люків


Станом на 14 жовтня на водопровідно-каналізаційних мережах Івано-Франківська залишаються відкритими 17 люків та 18 решіток.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомив головний інженер КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Михайло Ткачук.

«З початку року службами нашого підприємства було зафіксовано та повідомлено до міського відділу УМВС в Івано-Франківській області про викрадення 92 решіток та люків», - зауважує пан Ткачук.

За словами головного інженера, станом на жовтень комунальним підприємством за потребою було придбано та встановлено 137 решіток та 242 люки. А коштували вони «Водоекотехпрому»  230 тисяч гривень.

Нагадаємо, через відсутність каналізаційного люка кілька днів тому в Львові загинув дворічний хлопчик.  Він провалився в каналізаційний колектор глибиною в 6 метрів.

Вчора, на оперативній нараді Івано-Франківського міськвиконкому на цю проблему звернув увагу міський голова Віктор Анушкевичус та дав вказівку «комунальникам» закрити всі відкриті люки.

«Не дай Боже! Ви бачили що з люками трапляється? Це і для нас меседж», - зауважив міський голова.

Також міський голова дав доручення начальнику Івано-Франківського міського відділу міліції обійти усі пункти прийому металобрухту, куди й потрапляє більшість крадених каналізаційних люків.  

«Не було би попиту, не було би пропозиції», - вважає Анушкевичус.