Нелегальний обіг: Правоохоронці вилучили у прикарпатців цілий арсенал зброї


За цей час розпочато 58 кримінальних проваджень за виявленими фактами незаконного поводження зі зброєю (ст.263 ККУ).

Із незаконного обігу поліцейські вилучили 42 одиниці вогнепальної зброї, з яких – 3 гранатомета, 13 карабінів та гвинтівок, 19 пістолетів і револьверів, 5 обрізів, повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на ГУ Нацполіції в області.

Також було вилучено понад 4819 патронів, 14 гранат, 11 інших боєприпасів та 2450 гр. вибухових речовин.

36 особам повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом вогнепальної зброї та вибухівки, з яких щодо трьох обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім того, під час профілактичних заходів здійснено понад 5105 перевірок правил зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів, за результатами яких виявлено 128 порушень, допущених власниками зброї за місцем проживання.

Вилучено 128 дозволів на зберігання вогнепальної зброї і набоїв, до адміністративної відповідальності притягнуто 128 власників зброї.

Працівники поліції звертаються до громадян з проханням не зберігати незареєстровану зброю адже така зброя – це не тільки порушення закону, за яке передбачена кримінальна відповідальність, але й підвищене джерело небезпеки.

Довідково: Щоб позбутися зброї у законний спосіб з можливістю зареєструвати її чим уникнуть відповідальності за незаконне поводження, громадяни можуть зараз, під час місячника добровільної здачі зброї, який триває до кінця цього місяця.