Нема бажаючих: АТОвців з Прикарпаття закликають зголошуватись за путівками


З державного бюджету в травні надійшли кошти на санаторне-курортне лікування для учасників війни на сході, які перебували на обліку в органах соціального захисту по місцю проживання.

Втім, наразі частина грошей не використана. Причина - брак бажаючих поїхати на оздоровлення. Про це в мережі повідомив головний спеціаліст Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Володимир Веркалець

"Сьогодні телефонують з районів, що учасники АТО не бажають оздоровлятися( Івано-Франківськ, Долинський район, Яремче, Калуський район, Косівський район,  Болехів,Тлумацький район). Велике прохання всім, хто прочитає інформацію розповсюдити серед учасників війни на сході, адже ми не хочемо повертати гроші в бюджет і на другий рік отримати зменшене фінансування. Прошу голів ветеранських організацій районів допомогти відправити учасників бойових дій на оздоровлення. Ми маємо часу до 15 грудня, санаторій кожен обирає самостійно (тільки вищого або першого рівня акредитації). Хто не перебував на обліку - може стати і поїхати відпочити", - зауважив посадовець.

За словами Веркальця, на путівку для учасника бойових дій передбачено 6300 грн, інваліда війни - 5250 грн( не оподатковується).