Нема чого піднімати голос: Прикарпатський депутат дорікнув прокурору за гостру відповідь


Сьогодні, 15 лютого в Івано-Франківську проходить 27-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання.

Серед іншого, депутати заслухати інформацію прокурора області Олександра Стратюка про результати діяльності органів прокуратури за 2018 рік.

Опісля перейшли до запитань. Втім, на більшість запитань депутатів прокурор області обіцяв надати письмову відповідь згодом або пояснював, що це не в компетенції прокуратури.

Зокрема, депутат-свободівець Василь Попович поцікавився, чи буде прокуратура об’єктивно розслідувати порушення виборчого законодавства та можливий фальсифікації.

Мовляв, шеф Стратюка засвітився на форумі «Від Крут до Брюсселя», де про висунення в президенти оголосив діючий президент», тож чи варто чекати об’єктивної реакції органів прокуратури.

На це Стратюк відповів, що питання політичне і якщо депутат не має конкретних прикладів, тож і говорити нема про що.

«У вас є підстави зараз звинуватити правоохоронні органи, що ми необ’єктивні на даному етапі виборчого процесу? Є підстави чи ні? Питаю є чи ні? Нє, у нас дискусія, ви мені задали питання, а я – вам. Якщо відповідь ні, то для чого заливати це політичне питання?», - відповів прокурор депутату.

Така відповідь обурила Василя Поповича. Він нагадав як у 2010 році на Прикарпатті було виявлено велику кількість підроблених бюлетенів. І ту справу досі не розслідували.

«Я вважаю таку відповідь некоректною. Ви прийшли звітувати перед депутатами, а не хамити. І я вам не підлеглий і нема чого піднімати на мене голос. Такі випадки були за минулої влади і ніхто їх не збирався розслідувати. Тому ми хочемо упевнитись, що їх не буде цього разу», - зауважив Попович.