Необхідно молитися, щоб після виборів нам не було соромно - митрополит Володимир Війтишин


Під час зустрічі з прикарпатськими журналістами владика озвучив свою думку щодо другого туру виборів Президента.

«Церква має молитися. Ми завжди промовляємо молитви за чесні і справедливі вибори, - каже митрополит Війтишин. - Коли вони приходять то, зазвичай, стає якось тривожно. Ми вчимося жити в такий час, бо раніше жили у системі, коли усе було відомо наперед. Зараз результат невідомий. Це ознака саме вільного вибору кожної людини. Але все ще не можемо виокремити вибори від популізму, який у великій мірі присутній».

Зі слів владики, кожен з нас повинен усвідомити – його голос є майбутнім, завтрашнім днем дітей, онуків і усього суспільства, нашої батьківщини. Особливо зараз, коли у державі війна, пише РІСУ.

«Тому необхідно найбільше молитися, щоб ми обрали тих людей, які будуть вести Україну в доброму напрямку і нам не було соромно за майбутнє. І влада могла гідно нас представити на міжнародному рівні. Ми багато вчимося. У порівнянні з іншими країнами наша - молода, отже, вчимося демократії. Беручи до уваги минулі вибори у державі, робимо висновок, якби люди не продавали свої голоси за гріш, то напевно наші найкращі сини не помирали б зараз на сході. Україна була б забезпеченою і мала місце у Європейському Союзі. Її охороняли б війська НАТО так, як наших найближчих сусідів - Румунію, Угорщину, Польщу, Литву. Донедавна вони були так, як і ми у соціалістичному таборі, а тепер захищені набагато краще».

Тож, як наголошує митрополит Володимир (Війтишин), від тих, хто живе і на сході, і на заході нашої країни, залежить, якою довгою буде наша дорога до безпеки.