Неповнолітній прикарпатець продовжував красти, перебуваючи під домашнім арештом


За клопотанням Косівського відділу Коломийської місцевої прокуратури слідчим суддею Косівського районного суду Івано-Франківської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів щодо неповнолітнього, який скоїв низку крадіжок та незаконне заволодіння транспортними засобами на території Косівського району.

Так, 28.04.2017 місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 (Крадіжка») Кримінального кодексу України.

Надалі, 13.10.2017, відносно даного неповнолітнього до Косівського районного суду Івано-Франківської області скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 289 («Незаконне заволодіння транспортним засобом») Кримінального кодексу України.

Окрім цього, 22.01.2018 Косівським відділом Коломийської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення цим же зловмисником ще низки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 289 КК України.

У зазначеному кримінальному провадженні обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту цілодобово.

Однакюний правопорушник на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та в період цілодобового домашнього арешту повторно вчинив умисне кримінальне правопорушення – злочин проти власності, під час скоєння якого був затриманий потерпілим та доставлений у місцевий відділ поліції.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.